ÖTÖEV 2021 - publikálási lehetőség a Nyíregyházi Egyetemen

részletes információkat ld. itt:

http://www.nye.hu/mati/node/266

a Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet honlapján

 

 

Őshonos- és Tájfajták– Ökotermékek – Egészséges táplálkozás – Vidékfejlesztés

ÖTÖEV

II. TUDOMÁNYOS KONFERENCIA

Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet, 2018.október 3-5.

ld.

http://www.nye.hu/otoev/

http://www.nye.hu/otoev2018

 

ÖTÖEV

I. TUDOMÁNYOS KONFERENCIA    

Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet

2016. október 5-7.

Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézete tisztelettel meghívja Önt a 2016. október 05-07. között megrendezésre kerülő
„Őshonos- és Tájfajták – Ökotermékek – Egészséges táplálkozás – Vidékfejlesztés – A XXI. század mezőgazdasági stratégiái”
című tudományos konferenciájára

A konferencia célja
    A tájfajták rezisztenciájuk és kiemelkedő beltartalmuk révén az ökológiai gazdálkodás fejlesztésének fontos pillérei. Az ökológiai gazdálkodás pedig egyrészről a mai vidék gazdasági, társadalmi fejlődésének fontos eszköze, másrészt, mint egészséges, preventív hatású táplálék kibocsájtója, a XXI. század népegészségügyének megkerülhetetlen tényezője.
    A konferencia lehetőséget nyújt a tájfajta-, őshonos magyar állatfajta kutatás és az ökológiai gazdálkodás igényeinek összehangolására, másrészt az egészségmegőrzést szolgáló funkcionális-, bio- és terápiás élelmiszerek fejlesztésére irányuló szakmai-, tudományos ismeretek bemutatására. Ezzel a vidékfejlesztés, az ökotermesztés és az egészségügy megkerülhetetlen kapcsolódási pontjaira világít rá.